Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart på Sleven efter branden

/

Polisen har ingen misstänkt för branden i restaurang Sleven i Grytan i Skutskär. Krögaren Kristian Nyman räknar dock med att öppna i slutet av augusti.

Annons

Fem veckor har gått sedan någon anlade en brand på Sleven i Grytan i bowlinghallen. Restaurangen blev kraftigt rök- och sotskadad och tvingades stänga för sanering. Polisen säkrade dock vissa spår på brandplatsen.

– Vi har hört folk, men har ingen gärningsman. Det fodras mer tips för att vi ska kunna få fram något, säger utredare Lars Dehlin, vid Tierpspolisen, som efterlyser iakttagelser från allmänheten.

 

som restaurangen sattes i brand. Enligt brandlarmet inträffade branden mellan tre och fyra på morgonen. Lars Dehlin uppmanar allmänheten att ringa 114 14 om de sett något under den aktuella natten.

Krögaren Kristian Nyman tycker det känns lite oroligt att ingen har gripits för dådet. För honom och hans två delägare så har det varit en tufftid när de tvingades slå igen. Han är tacksam för allt stöd han fått av Skutskärsbor som hört av sig.

– Det går långsamt framåt, det har varit ett stort saneringsarbete och det håller på än, säger han.

Han hoppas att arbetet ska vara klart inom en och en halv vecka så de kan öppna.

– Det blir nästan en helt ny verksamhet. Vi har två nya kockar och serveringstjejer. Vi har också fått serveringstillstånd så vi kommer köra ett antal kvällar i veckan.

Mer läsning

Annons