Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäker framtid för ungdomsnätverket

/
  • UNGDOMSNÄTVERK. Mattias Bengtsson anställdes som projektledare för ungdomsprojektet ”Tillsammans når vi längre” i april.

Ungdomsnätverket i Älvkarleby kan komma att läggas ner innan det påbörjats. Anledningen är att det inte är klart vart pengarna ska komma ifrån.

Annons

– Jag vill inte dra igång arbetet med ungdomarna om jag inte vet att projektet blir kvar. Jag kan inte lova något som jag sedan inte kan hålla, säger Mattias Bengtsson som anställdes som projektledare för projektet ”Tillsammans når vi längre” i april.

Ska starta nätverk

Tanken är att han bland annat ska starta ett ungdomsnätverk för att stärka ungdomars möjligheter att påverka i kommunen.

– Nu kan jag ägna tiden åt att lägga grunden för nätverket. Men jag vill inte involvera ungdomarna innan jag vet att det blir en fortsättning.

Projektet har finansierats fram till och med årsskiftet dels med pengar från Länsstyrelsen och dels med pengar från kommunen, 300 000 vardera. Därefter går det inte att söka nya pengar från Länsstyrelsen eftersom regeringen dragit in bidraget.

Letar pengar

Mattias Bengtsson jobbar just nu med att se över andra möjligheter att få pengar till projektet.

– Jag har kollat på fonder men det finns inte så mycket som vi kan söka. Allmänna arvsfonden är den som eventuellt kan ge pengar. Sedan har jag kontaktat företag för att se om de kan sponsra.

Om kommunen kommer att fortsätta finansiera projektet på egen hand är oklart.

– Det pågår en politisk diskussion om budgeten just nu. Jag är av den åsikten att det här är det viktigaste vi kan göra, säger Lars Öhman som är ordförande i utbildnings- och omsorgsnämnden.

Driva på annat sättD

Enligt honom tittar de också på om det går att driva ungdomsnätverket på något annat sätt.

– Jag är pappa till det här projektet och vill att det ska bli kvar men så blir det ekonomisk kris. I min nämnd har vi flera miljoner mindre att röra oss med under 2012.

I november ska budgeten för 2012 vara klar. Då vet man om ungdomssatsningen blir kvar.

Mer läsning

Annons