Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar för nattis i Skutskär – väntar på pengar från regeringen

/
  • Inom ett år försvinner Tallkottens förskola då Tallmon där förskolan ligger rivs. Nu planerar kommunen för en ny förskola där det också på sikt sak vara möjligt med barnomsorg nattetid.
  • Rotskärsskolan har vuxit ur lokalerna och nu måste ansvariga på kommunen hitta fler utrymmen.

Det behövs fler undervisningslokaler i Skutskär.
Eleverna på Bodaskolan och Rotskärskolan är trångbodda.
Dessutom planeras för ett nattis då Tallkottens förskola försvinner.

Annons

Frågan togs upp på det senaste mötet i utbildnings- och omsorgsnämnden. Den har två delar. Dels försvinner Talkotten förskola, som inryms i Tallmons äldreboende, i samband med att huset rivs som en del i skapandet av "nya" Tallmon. Något som kan ska inom ett år. Aulin säger att det inte finns några tomma avdelningar dit man kan flytta barnen. Förvaltningen ska nu få i uppdrag att tänka ut hur man ska lösa lokalfrågan framöver.

– Vi måste få det där utrett och det är förvaltningen som kan frågan bäst. Vi vill ha en framförhållning, säger Anett Aulin (S), ordförande i nämnden.

LÄS OCKSÅ: Nya elever i nya lokaler på Rotskärsskolan

Uppdraget går ut på att planera för en förskoleavdelning med möjlighet till verksamhet också på kvällar och nätter. Behovet av nattis har väckts i en motion från Kommunens väl men även den styrande rödgröna majoriteten är inne på samma spår.

– Vi räknar med att regeringen bestämmer att varje kommun måste ha tillgång till en sådan avdelning och att de då skickar med ett statsbidrag.

Även Bodaskolan och Rotskärsskolan behöver nya lokaler på grund av fler elever.

– De har flaggat för det här till höstterminen, säger Anett Aulin, som inte vill sprida ut undervisningen på olika ställen i samhället utan hålla ihop skolorna.

MER LÄSNING: 60 miljoner satsas på Rotskärsskolan

På nämndens arbetsutskott i mars ska man ta en plan för kartläggningen av lokaler. Förvaltningen ska till arbetsutskottet i april komma med en första rapport.

ÄNNU MER LÄSNING: Så här kan nya äldreboendet Tallmon se ut - men bygget dröjer nästan tre år

Mer läsning

Annons