Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen lugnade oroade föräldrar i Älvkarleby

– Vi känner ingen oro att det ska fortsätta i samhället.
Det säger Niklas Hållkvist, närpolischef i Älvkarleby, angående den blottare som tidigare försökt locka barn med sig i bilen.

Annons

I tisdags informerade polisen föräldrar på Sörgärdets skola om hur utredningen kring blottarhändelserna har gått till. Uppslutningen var inte stor – endast 15 föräldrar kom.

Som Arbetarbladet berättat tidigare är utredningen nedlagd gällande den blottare som försökt locka nio skolpojkar in i sin bil. Orsaken är att ingen av barnen har kunnat pekat ut någon misstänkt. Däremot finns en misstänkt man utpekad kring ofredandet i Skutskärs ishall.

I förra veckan polisanmäldes ytterligare en händelse där en silverfärgad bil stannade till och ropade på en pojke som sprang från platsen. Signalementet stämde med de tidigare fallen.

– Den sista anmälan ser jag inte som ett ytterligare fall. Det finns flera reaktioner där en bil har stannat och personen rusat därifrån, säger Niklas Hållkvist som framhåller att det kan vara någon som vill fråga efter vägen.

Skolmötet gick ut på att berätta om hur utredningsprocessen går till och vilka grunder som polisen måste ha för att kunna agera och varför. Föräldrar gavs också tillfälle att ställa frågor.

– Jag tycker inte att man ska behöva känna oro. Naturligtvis ska man aldrig följa med en okänd person, det gäller även nu. Men om man råkar ut för att bli ofredad så ta registreringsnumret. Det kan vara väldigt viktigt. Det här är svårt för vuxna, men ännu svårare för barn.

Annons