Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisrazzior mot bedragare i Skutskär

/

Man och kvinna i Skutskär misstänks ha kapat ett företag för att lura till sig varor som de sedan sålt vidare.

Annons

 I går gjorde polisen tillslag mot två adresser i Skutskär. De som bor där, en man och en kvinna, misstänks ha kapat ett företag för att lura till sig varor till ett stort värde – varor som de sedan sålt vidare.
– Det handlar om mycket pengar, säger Anders Samuelsson, chef för ekogruppen inom Gävlepolisen.
En 37-årig kvinna och en 38-årig man misstänks ha kapat ett vilande företag. Med hjälp av företagets organisationsnummer ska de ha beställt hem och lurat åt sig en stor mängd varor från olika butiker runt om i landet.
– Det är varor från alla möjliga butiker. Sportaffärer, vitvaruaffärer, presentaffärer, säger Anders Samuelsson.
Går det att säga hur stora värden de lurat till sig varor för?
– Det vill vi inte uttala oss om än. Vi har en del belopp där vi kan säga säkert att de gjort det och andra där de troligen gjort det. Vi måste styrka det först. Men det handlar om mycket pengar, i alla fall.
Gävlepolisen har arbetat med att kartlägga de två personerna sedan februari.
– Då fick vi in det första brottet som hade skett i Gävleborg och vi började titta på det. Sedan ramlade det in flera från andra delar av landet.
I går förmiddag ansåg man sig ha tillräckligt på fötterna för att göra ett tillslag mot deras hemadresser i Skutskär. Hemma hos 37-åringen och 39-åringen återfanns en stor mängd stöldgods som polisen nu ska gå igenom. Men man misstänker att en hel del också har hunnit säljas vidare via olika annonssajter på nätet.
– Det är något vi undersöker nu, var de gjort av sitt gods. Det är så pass mycket, så någonstans måste det ha tagit vägen.
Det vilande företaget är registrerat på annan ort än i Gävleborgs län. Polisen i Gävleborg har samarbetat med polismyndigheterna i Uppsalas, Stockholms och Jönköpings län i utredningen av de två personerna.
Mannen och kvinnan sitter nu anhållna, misstänkta för grovt bedrägeri.

 

Mer läsning

Annons