Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna vill ha din åsikt

/
  • SYNPUNKTER. Förra veckan fick invånarna i Älvkarleby två informationsbroschyrer om sin kommun. ”Huvudsyftet är att få veta vad invånarna tycker” berättar Inga-Lill Aronsson, kvalitetssamordnare  i Älvkarleby.
  • RINGER HEM. Kommunalrådet Lars Skytt och andra ledamöter i kommunfullmäktige ska ringa hem till alla hushåll för att höra vad de tycker om informationen de fått.  Foto: Katarina Lönnberg

Nästa vecka kan du få ett samtal av kommunalrådet Lars Skytt.
– Vi vill veta vad kommuninvånarna tycker, berättar kommunalrådet.
Han ska tillsammans med andra ledamöter i kommunfullmäktige ringa till 4 000 personer.

Annons

Nyligen fick kommuninvånarna i Älvkarleby två broschyrer i brevlådan. I den ena kunde de läsa vilken kvalitet det är på de kommunala verksamheterna i jämförelse med 41 kommuner i landet. Där fanns både ris och ros.

I den andra foldern uppmanades invånarna att tycka till om verksamheterna och ge förslag på förbättringar. De uppmanades skicka in synpunkter eller ringa.

För att kommunledningen ska få in ännu fler synpunkter ska ledamöterna i kommunfullmäktige ringa runt till invånarna.

– Det är ett led i vårt kvalitetsarbete. Det är första gången vi ringer runt för att höra vad de tycker om informationen de fått. Jag tror inte det är möjligt att vi ringer till alla 4 000 personer, men vi ringer så många vi hinner, säger Skytt.

9 och 10 juni kommer telefonen gå varm i Älvkarleby. Då samlas ledamöterna i kommunhuset för att ringa runt. Det är kommunstyrelsen som fattat beslut om rundringningen. Den är dock frivillig. I går måndag var sista anmälningsdagen. Då hade endast sex stycken anmält sig – två sverigedemokrater, två socialdemokrater, en kristdemokrat och en folkpartist.

– Jag har inte anmält mig än, men jag ska göra det under dagen, lovar Lars Skytt.

Mer läsning

Annons