Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk oenighet kring friskola

Socialdemokraterna säger nej till Jungfruholmens friskolas ansökan.
Älvkarlebyalliansen reserverade sig mot beslutet.

Annons

I måndags behandlade kommunstyrelsens arbetsutskott ansökan från Jungfruholmens friskola ekonomiska förening. Föreningen, som består av föräldrar och lärare, har ansökt om att få starta en friskola från 2010.

Socialdemokraterna Ingalill Tegelberg och Lars Skytt föreslår kommunstyrelsen att säga nej till ansökan. De ställer sig bakom barn- och utbildningsnämndens yttrande till Skolverket.

”Kommunen gör en stor investering på Rotskärsskolan för att anpassa skolans lokalbehov, att i det läget få ytterligare en fristående skola vore förödande för barn- och utbildningsnämndens ekonomi och framtids- planer” står det i yttrandet.

Kenneth Holmström, m, ledamot i arbetsutskottet reserverade sig mot beslutet.

S backar

– Vi vill att de ska få tillstånd för vi vill ha Jungfruholmens skola kvar. Vi vill kunna erbjuda en skola i den norra delen, dessutom skulle vi inte behöva rusta en del av Rotskärsskolan då, säger Holmström.

Socialdemokraterna backar i frågan om att köpa loss Jungfruholmens skola. Hyresavtalet har sagts upp men Tegelberg och Skytt vill inte att kommunen inte ska köpa skolan i dagsläget.

Beslut 1 september

Kenneth Holmström reserverade sig även på den punkten.

Han vill att kommunen ska köpa loss skolan när hyresavtalet går ut för att fortsätta bedriva skola och förskola i byggnaden.

I barn- och utbildningsnämnden reserverade sig både kommunens väl och representanter från Älvkarleby alliansen mot att inte köpa skolan.

1 september ska kommunstyrelsen ta beslut i frågorna.

Mer läsning

Annons