Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbarn sjöng för freden

/
  • POPULÄRAST. Att döma av hur högt barnen sjöng så var nog sången ”Pompi koloni kolanasta” den populäraste. Tilda Wikholm 5 år kunde alla rörelser till sången. Till höger om henne sitter Linus Eng, 6 år.

”Du ska inte tro det blir fred på jord ifall inte du sätter fart...” Så sjöng barnen på Sörgärdets skola i går när de samlades i gympasalen för att sjunga.

Annons

För 66 år sedan 24 oktober bildades Förenta nationerna. På Sörgärdets skola firades FN-dagen med att alla elever på skolan och barnen på förskolan deltog i ”fredssjung”.

– Jag känner mig lite nyfiken, sade Zackarias Ingels, 5 år, strax innan det var dags att börja sjunga.

Läraren Urban Forsgren som arrangerat ”fredssjunget” hälsade alla välkomna och informerade om att det var FN-dagen. Sedan började han klinka de första tonerna av ”Du är det finaste jag vet” på pianot. Barnen som tränat på sångerna med sina respektive lärare stämde snart in i sången.

Tilda Wikholm, 5 år, tyckte att det var roligt att sjunga.

– Det är för att det är bra sånger, säger hon. Favoriten är en sång med bara påhittade ord som heter ”Pompi koloni kolanasta”.

Sångerna varvades med att Urban Forsgren berättade om bland annat FN:s barnkonventioner.

– Vi tyckte att det var bra att sjunga tillsammans på FN-dagen. Det här är också ett sätt att öka tryggheten på skolan. De yngre barnen känner sig tryggare på skolan när de får träffa de äldre barnen och göra saker gemensamt, säger han.

Mer läsning

Annons