Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinvestering skjuts på framtiden

Beslutet om att investera i ombyggnationen vid Bodaskolan skjuts upp.

Anledningen är att politikerna inte är överens om vilka förskoleavdelningar som ska flyttas till Bodaskolan när den är klar.

Annons

På onsdagskvällen beslutade kommunfullmäktige att återremittera frågan om att investera 16 miljoner i ombyggnationen av Bodaskolan.

Moderaterna, Centerpartiet, Kommunens väl, Miljöpartiet och Folkpartiet yrkade samtliga på återremiss. Orsaken var att utbildnings- och omsorgsnämnden en vecka tidigare beslutat att behålla en förskoleavdelning i modulen vid Jungfruholmens skola.

– Kalkylerna för våra kostnader när det gäller ombyggnationerna bygger på att vi ska lämna Jungfruholmen, sade Kenneth Holmström (M).

Tanken är att det ska göras plats för tre förskoleavdelningar på Bodaskolan. Två förskoleavdelningar som i dag håller till på Jungfruholmens skola ska flyttas dit.

UTOM-nämnden valde vid sitt förra sammanträde att Tallkotten vid Tallmon skulle bli den tredje avdelningen som flyttas och att modulen vid Jungfruholmen skulle bli kvar. Trots att modulen är mer än dubbelt så dyr.

Yrkandet på återremiss ledde till votering. Hela oppositionen, 15 ledamöter röstade för återremiss. Av majoriteten röstade två personer för det förslag som låg medan 14 valde att avstå från att rösta.

Mer läsning

Annons