Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skollokaler i Skutskär ska utredas

/

Får Bodaskolans elever plats i Rotskärsskolan?
Det ska en utredare ta reda på när skolans lokaler ska ses över.

Annons

– Vi har för mycket lokaler, konstaterar Ingela Andersson (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Skolförvaltningen i Älvkarleby har för mycket lokalyta som kostar pengar i förhållande till antalet elever. I måndags beslutade barn- och utbildningsnämnden att se över alla lokaler de har, samt titta på behovet. Är det möjligt att flytta Bodaskolans elever till Rotskärsskolan? Hur ser trafiksäkerheten ut? Behöver Rotskär byggas ut? Var ska förskoleavdelningarna inrymmas när Jungfruholmens skola stängs? Vilken verksamhet kan flytta in i Bodaskolan? Det är några frågor som ska besvaras i översynen.

Använda resurserna bättre

Ingela Andersson framhåller att det inte bara handlar om lokalyta utan att nyttja resurserna på bästa sätt.

– På en liten skola blir det svårare att dela in i grupp och kunna arbeta enskilt med en elev. Det är färre resurser, max en lärare per klass och inga kringresurser, säger Ingela Andersson som framhåller att resurserna kan användas på ett annat sätt på en stor skola.

Genomförs tidigast 2013

En annan anledning till översynen är att se över var förskolebarnen som i dag finns på Jungfruholmens skola ska inrymmas efter nedläggningen 2013.

Sedan tidigare är det beslutat att eleverna på Jungfruholmens skola och alla sjätteklassare i de kommunala skolorna ska flytta till Rotskärsskolan. Om också Bodaskolans elever ska rymmas på Rotskär återstår att se. Vad som beslutas efter översynen kommer tidigast att genomföras 2013 i samband med att Jungfruholmens skola stängs.

Annons