Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärsfabrik drabbas inte av neddragningar

Skutskärsfabriken berörs inte när Stora Enso drar ner. Totalt 1700 anställda berörs av förändringen.

Annons

– Vi kan inte se att det berör oss direkt men indirekt vet vi inte, säger Birgitta Johansson, informationschef för Stora Enso i Skutskär och Norrsundet.

I ett pressmeddelande har Stora Enso deklarerat att de måste göra kapacitetsminskningar för att förbättra ekonomin. Bolaget har planer på att permanent lägga ned verksamheter med dålig lönsamhet.

”Kan ge ringar på vattnet”

Totalt gäller det cirka 1 700 anställda, varav 600 i Tyskland, 550 i Finland, 400 inom Wood Supply Russia samt 150 i övriga länder.

 

På vilket sätt berörs Skutskärsfabriken indirekt

?

 

– I förlängningen så hänger Stora Enso ihop och det här kan ge ringar på vattnet. Men det är inget vi ser idag. Däremot drabbas Hylte bruk, säger Birgitta Johansson.

Stora Enso deklarerar även att de har investeringar för 135 miljoner euro på gång. Samtidigt planeras ett nytt samarbetsbolag för underhållsarbete i Finland – 1 450 anställda kan komma att flyttas till det nya bolaget. Stora Enso räknar med att en årlig förbättring av rörelseresultatet på 140 miljoner euro ska vara genomförd till slutet av 2010.Katarina Lönnberg

Mer läsning

Annons