Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärsfabriken stänger av och satsar

/

Vid årsskiftet stänger Skutskärsfabriken en av produktionslinjerna.

Samtidigt investeras det 17 miljoner i en ny rullpack vid fluffproduktionen.

Annons

– Vi har fått möjlighet att investera i en ny rullpack, idag är det lite flaskhals beroende på storlekarna på rullar. Nu blir vi effektivare och kan köra fortare. Den är också mer automatiserad, säger Eva Karlsson-Berg, platschef vid Skutskärsbruk.

Just nu håller det på att byggas om i fabriken för att byta ut rullpacken. I januari 2012 är förhoppningen att den ska tas i bruk.

Samtidigt pågår det försök med att köra björk på den vanliga arbetslinjen då fabriken ska minska till två produktionslinjer vid årsskiftet. Produktionen ska dock förbli densamma. En effektivare utrustning från de nedlagda bruken i Norrsundet och Finland gör det möjligt. Samtidigt betonar företagsledningen att produktionen kan bli effektivare då de kan lägga mer underhållspengar på att säkra och utveckla den nya utrustningen när det är färre linjer som ska underhållas.

– Vi har haft en bra sommar. Vi jobbar mycket med säkerhet och det ger resultat. Vi har städronder varje fredag och nu är det snyggt och städat. Det bidrar till att effektiviteten blir bättre och att inga olyckor sker, säger Eva Karlsson Berg.

Mer läsning

Annons