Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Social kompetens – en stridsfråga

/
  • VIKTIGA MEDARBETARE. En tajt organisation kräver engagerad personal. ”Varje person blir väldigt viktig för företaget”,  säger  Birgitta Johansson, informationschef vid Skutskärs bruk.

Den kartläggning som pågår i Skutskärsfabriken har skapat en tryckt stämning. Många känner sig kränkta att deras sociala kompetens ska bedömas.
Arbetsgivaren menar att varje medarbetares engagemang blir oerhört viktig i en tajt organisation.

Annons

Skutskärs bruk har satsat 3 miljoner kronor på kompetensutveckling av personalen. Syftet är att få rätt person på rätt plats, samt att erbjuda utbildning eller andra åtgärder som behövs för att den anställde ska klara sitt arbete.

– 1975 var vi 1 200 anställda och då syntes det inte om några inte gjorde allt de skulle. Nu när vi är 375 anställda så blir alla synliga och varje person blir väldigt viktig för företaget, säger Birgitta Johansson, informationschef vid Skutskärs bruk.

I den kompetenskartläggning som görs ingår yrkes-, bransch- och social kompetens. När det gäller social kompetens bedöms alla anställda efter sju kriterier som kan sammanfattas i orden samarbete och prestation. Bedömningen genomförs av den anställdes närmaste chef, ett par nära medarbetare – dock inte kollegor, samt en person som sitter med i alla grupper för att se till att det blir en likvärdig bedömning.

Om vissa kriterier inte uppfylls så får medarbetaren en handlingsplan som följs upp efter tre till sex månader.

Hittills har tre fjärdedelar av de anställda gått igenom valideringen. 85 procent av alla medarbetare sköter sitt arbete prickfritt.

– Syftet är att man ska bli medveten om sina brister för att kunna förbättra dem, säger Birgitta Johansson.

Alla bedöms

Den validering som pågår berör alla anställda såväl chefer som operatörer. Att personalen yrkeskunnande ses över och att de får möjlighet till kompetensutveckling ser facket positivt på. Däremot har bedömningen av arbetarnas sociala kompetens satt en törn i sidan hos många anställda. Även från fackligt håll reagerade man starkt på bedömningen. Mikael Ybert, ordförande för Pappers tvåan, uppmanade de anställda att inte skriva under den del som berörde social kompetens.

Anställda som Arbetarbladet har talat med vill inte gärna svara på frågor rörande valideringen. Det är ett känsligt ämne.

– Det bästa vore om kollegerna gjorde bedömningen, säger en anställd som inte kan förstå hur de ska kunna mäta den sociala kompetensen utan att bedömningen blir godtycklig.

Mer läsning

Annons