Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportklubben kan få Marma skola

/
  • SKÄNKAS. Om Marma sportklubb, som i dag står för all verksamhet i lokalerna på Marma skola, vill får de överta skolan för en symbolisk summa. Marma sportklubb driver bland annat en fritidsgård för ungdomar i lokalerna.

För en symbolisk summa kan Marma sportklubb bli ägare till Marma skola. Om de säger nej kommer lokalen troligen att rivas.

Annons

– Vi är positiva till att ta över, säger Kjell Grönberg, Marma sportklubb.

Allt hänger på om föreningen kan få driftsbidrag av kommunen. Minst 100 000 per år behöver de för att ha råd med lokalen enligt Kjell Grönberg.

– Jag hoppas att vi får bidrag. Då kan föreningen jobba mer självständigt och kommunen sparar en massa pengar, säger han.

I dagsläget har kommunen en driftskostnad på upp emot 300 000 kronor per år för Marma skola eftersom byggnaden värms upp med olja.

Kultur och fritidsförvaltningen håller just nu på och ser över vilka möjligheter föreningen har att få bidrag. Därefter ska kommunen lägga fram ett erbjudande till sportklubben.

– Visst kommer de att få stöd men jag kan inte säga exakt hur mycket. Någonstans mellan 15 000 och 25 000 kronor blir det nog, säger Jessica Lindegren som är kultur- och fritidschef.

Lokalen får de köpa för en symbolisk summa som inte har satts ännu. Säger klubben nej till att överta lokalen är förslaget att Marma skola ska rivas.

Mer läsning

Annons