Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Theres ska hjälpa Albanien utveckla sin landsbygd

Theres Sundberg, från Älvkarleby, ska åka till Albanien för att hjälpa dem utveckla sin landsbygd.
– Det ska bli jätteskoj och spännande, säger Theres glatt.

Annons

På måndag lyfter planet. Hon och en kollega åker som två landsbygdsexperter för Riksorganisationen ”Sverige ska leva”. Syftet med resan är dela med sig av sina kunskaper, samt vara ett bollplank i Albanernas arbete. Framför allt ska de berätta om projekt där ungdomar och kvinnor är delaktiga.

Du åker som expert, hur känns det?

– (Skratt) Det låter väldigt fint, men jag känner mig inte som en expert. Jag har jobbat två år med olika utvecklingsprojekt så man kan säga att jag åker som expert på min egen arbetsvardag, säger Theres som arbetar som verksamhetsledare för Leader Gästrikebygden.

Under fyra dagar ska Theres träffa drygt 120 personer och sprida sin information. Det är Albanien som har haft önskemål att representanter från Sverige ska komma och hjälpa dem i sitt arbete.

– Albanien är ett väldigt fattigt land och ligger i början på den utveckling de vill ha. De vill hitta en väg framåt för att bli en del i det moderna Europa. Vi ska inte prata så mycket utan mest finnas som stöd i deras arbete, säger Theres som berättar att resan avrundas med att de får träffa Albaniens jordbruksminister.

Organisationen ”Hela Sverige ska leva” anordnar projektet och det finansieras av Svenska Institutet.

Mer läsning

Annons