Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga män får betala skadestånd på 400 000 kronor

/
  • DUON DÖMD. De två tonårskillar som förstörde inredning i en villa på Falludden har dömts till villkorlig dom respektive skyddstillsyn.

Skyddstillsyn och villkorlig dom blev påföljden för de tonårskillar som bland annat eldade upp en lastmaskin och flera skrotbilar. Duon ska även betala sammanlagt 400 000 kronor i skadestånd.

Annons

Duon, som var under 18 år då de flesta brott begicks, har erkänt samtliga brott.

Det var under sommaren 2008 som ett flertal stölder, bränder och skadegörelser inträffade i Älvkarleby och Skutskär.

Eldat upp lastmaskin

Duon som är bosatt i kommunen, ska bland annat ha eldat upp en lastmaskin till ett värde av 348 000 kronor, brutit sig in och förstört inredning i ett hus på Falludden till ett värde av 60 000 kronor. Därtill har de bränt ned en bod i Skutskär, samt tänt eld på fem skrotbilar vid Bildemonteringen.

Den äldste av killarna döms även för misshandel, och falskt larm efter att ha ringt till larmcentralen flera gånger. Påföljden blev skyddstillsyn och skadestånd på nära 230 000 kronor för samtliga brott.

Hans medbrottsling, som var under 18 år vid alla brottstillfällen, döms till villkorlig dom, samt att betala skadestånd på drygt 175 000 kronor.

En tonårsflicka stod även åtalad vid samma tillfälle och dömdes för en stöld vid Älvkarleö skola. Hon dömdes till ungdomsvård och att betala 3 800 kronor i skadestånd.

Tonårsflickan stod också åtalad misstänkt för stöld av busskort – ett åtal som ogillades.

Mer läsning

Annons