Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga vill ta över Hemköp i Skutskär

/
  • KANONBRA. Jim Jakobsson, Kevin Höglenius, Daniel Strid, David Jönsson, Gustav Tränman och Daniel Nordenstam tycker det låter kanonbra med en skejt- och bm-xpark i gamla Hemköp. De tycker inte det finns så mycket att göra i Skutskär om man inte idrottar. Fritidsgården Träffen tycker de har för lite aktiviteter. ”En skejtpark skulle bli perfekt”, säger en av grabbarna.

Låt skejtare och bmx-ungdomar få ett eget ställe i gamla Hemköp i Skutskär. Det vill föräldrarna Aneta Blom och Ann-Cathrin Larsson som har väckt frågan på facebook.

Annons

Hittills har 160 ungdomar gått med i gruppen på Facebook.
– Vi gör det för barn och ungdomar i Skutskär så de ska ha någonstans att vara på fritiden, säger Aneta Blom.

Hon har pratat med många ungdomar och märker att det finns ett intresse för en skejt- och bmx-park. Tanken är att ha en park utomhus, men att det också ska gå att åka inomhus under vinterperioden.
Aneta Blom berättar att de har större planer än att bygga en skejt- och bmx-park. De vill skapa ett allaktivitetshus där ungdomar ska kunna ta en fika och träffa kompisar.
Ann-Cathrin Larsson framhåller att hon gör detta i egenskap som förälder och inte som gruppledare för Folkpartiet.

Hon tror att gamla Hemköps lokal skulle passa perfekt. Dels är den stor, dels ligger den bra till med en stor asfalterad utemiljö. Fastigheten har en hyresgäst – Willys. De hyr halva huset – medan den andra halvan har stått tom en längre tid.

Larsson betonar dock att de är i startgroparna och har ännu inget färdigt förslag på hur de ska förverkliga sina tankar. Genom Facebookgruppen fick de en hint om intresset och härnäst ska de bilda en förening. I söndags hade de ett första möte. De har knutit kontakt med andra aktörer som byggt upp liknande parker för att få hjälp och vägledning hur de ska finansiera projektet.

Mer läsning

Annons