Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattad lunchträff för företagare

/
  • FÖRETAGARTRÄFF. Ulla Westerlind driver ett enmansföretag och Martin Sjölund, vd för Vattenfall Research and Development har 200 anställda. Teo Härén (till höger) är initiativtagare till lunchträffarna. Han driver ett internationellt bokförlag med säte i Singapore och i Älvkarleö.Foto: Katarina Lönnberg

Från globala Vattenfall till enmansföretaget Westerlinds garn i Marma.

De nya lunchträffarna i Älvkarleby lockade såväl stora som små företag.

– Jag har hittat två företagare som jag behöver och inte kände till, säger Susanne Maston, Finsun Inreseol AB.

Annons

I onsdags hölls ett första lunchmöte på Laxön där bland annat problemlösning stod på menyn. Totalt 23 företagare slöt upp.

Syftet med träffarna är att skapa kontakter, samt få upp ögonen för vilka företagare som finns i kommunen. Lunchmötet tog fasta på problemlösningar. Alla företagare fick ställa sig upp och presentera sig, samt berätta om de hade något de behövde ha hjälp med.

– Vi behöver fler ingenjörer som är duktiga på solenergi, sa Susanne Maston, från Finsun Inresol AB.

Företaget är med och bygger upp Solarus solenergifabrik i Älvkarleö.

Sökte partners

Teo Härén, vd för interesting.org och initiativtagare till lunchträffen, sökte efter samarbetspartners för att kunna översätta deras storsäljare ”Idéboken” till 100 språk.

– Känner ni någon som har kontakter i Polen, Kazakstan? undrade Härén.

Martin Sjölund, vd Vattenfall Research and Development AB, med 200 anställda i flera länder. Pratade om svårigheten att rekrytera då alla länder slåss om kompetensen. Han undrade hur de ska göra för att göra Älvkarleby attraktiv att söka till.

Alla företag hade inte problem att ta upp. Sjölunds bordsdam Ulla Westerlind som driver en garn- och handarbetsbutik hemma i Marma tyckte träffen var socialt trevlig.

Några företagare fick dock napp direkt. Elektrikern Curt Hillgren fick ett jobb hos en företagare.

– Jag tror att de här träffarna kan bli bra framför allt för oss småföretagare, sa Hillgren.

Teo Härén är mycket nöjd med uppslutningen.

– Förhoppningen är att det ska göras flera affärer både mellan företagen, samt genom andra kontakter. Dessutom ska det vara utvecklande för det egna företaget.

Mer läsning

Annons