Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranderby på naturis

/

Så hände det till slut. Två hockeylag möttes på naturisen på Månskensrinken i Gårdskär. Förra gången var för 38 år sedan. Hemmalaget hade sina gula dräkter och Älvkarleby sina klassiska vita och gröna.

Annons

En gång i tiden var man rivaler och derby mellan Gårdskär och Älvkarleby var en match på blodigt allvar. Den här gången möttes lagen i bästa sämja och vem vet, det här kan kanske bli en tradition en gång om året om kung Bore vill.

Matchen var den andra i ordningen då Älvkarleby tidigare bjudit till spel på sin rink.

Ordföranden i Gårdskär, Olle Östlund välkomnade de båda lagen samt de cirka 150 åskadarna som tog plats runt sargen. Sedan kunde domare Christoffer Hillbom, i vanliga fall spelare i Skutskärs fotbollslag, släppa pucken och matchen var igång.

Redan från första stund visade gästerna att träning ger färdighet. Älvkarleby, som tränat några fler gånger än hemmalaget, tog tag i matchen och deras klack hakade på. Ett antal röda bengaleldar tändes och inspirerade säkert till att ta ledningen med 4–1 efter en period.

Slutresultatet 8–3 var det inget att säga om men om Gårdskär fått möjligheten att kasta in en och annan gädda som brukligt var när laget spelade i innehallen i Skutskär kanske man kunnat få motståndarna ur fattningen, vem vet?

Det var inte bara på hockeyrinken det hände saker. Korv och hamburgerlukt, möjligheten att träffa bekanta från de båda orterna under trevlig samvaro, enkelheten där spelarna karar av snön från isen i periodpausen, den slitna träsargen, träklubborna, den egenhändigt byggda ”Rolban” av rör och en gammal matta för att bygga is och mycket annat gav en varm och trevlig upplevelse för oss som var där.

Mer läsning

Annons