Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vintersporter hotade

/
  • Ingen is i vinter? Men från kommunens håll säger man att ambitionen är att det ska finnas is i hallen i vinter.

Skutskärs ishall kan stå utan is i vinter.
Sportklubben och Älvkarleby kommun är inte överrens om det nya avtalet.

Annons

– Det känns inte som om kommunen prioriterar vinteridrotter, säger Lennart Berg, ordförande i Skutskärs Sportklubb, som framhåller att avtalsförslaget är orimligt.

Han vill att klubben ska få ett år på sig för att kunna anpassa sina kostnader efter förslaget som innebär ett stort ekonomiskt tapp. Klubben håller på att titta på samordningsvinster med Skutskärs bandy för att spara pengar ytterligare.

Hyrt gratis

Sportklubben har under flera års tid fått hyra ishallen gratis. Därtill har de fått ett driftbidrag för skötsel av hallen under vardagskvällar och helger, samt intäkterna från uthyrning av istider. I det nya förslaget får klubben endast gratis hyra för ungdomsverksamhet och vuxenverksamhet mot att föreningen sköter anläggningen. Driftbidraget och hyresintäkterna behåller kommunen.

Lennart Berg, som tog över ordförandeskapet i föreningen nyligen, menar att klubben kommer att gå 300 000 back med det nya avtalet.

Vill hinna anpassa

Det enda han vill är att få tid att anpassa föreningens kostym genom samarbete med andra klubbar och att höja medlemsantalet.

I det svar han fått från Jessica Lindegren, avdelningschef vid kultur- och fritidsförvaltningen, blir det ingen is i ishallen så länge som de inte är överrens eller om de säger nej till avtalet.

– Det ser vi som ett hot mot föreningen. Vi har inte haft någon förhandlingssituation, Det har varit ett krav, säger Berg.

Tillbakavisar

Jessica Lindegren tillbakavisar att det skulle vara ett hot. Hennes ambition är att se till att det blir spolat i ishallen – men först måste en lösning hittas om parterna inte blir överens. Hon håller inte med Berg om att det inte varit en förhandling utan framhåller att parterna träffats och att klubben fick igenom en del förändringar.

– Jag förvarnade ordföranden förra året när vi förhandlade att det skulle bli förändringar i år på grund kommunens försämrade ekonomi, säger Lindegren som betonar att sportklubben varit kraftigt subventionerade

De flesta betalar hyra

Hon framhåller att de flesta föreningar som nyttjar kommunala anläggningar betalar hyra. Till exempel gör ridklubben ett stort ideellt arbete och står för alla driftskostnader och omkostnader.

16 september ska kultur- och fritidsnämnden ta ställning i frågan.

Mer läsning

Annons