Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älvkarlebys partier hyllar rustningen av Rotskärsskolan

Rustningen av Rotskärskolan och förstärkt ekonomi.

Det svarar Älvkarlebys politiker då de ser bakåt och siar framåt.

Socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet , kommunens väl och sverigedemokraterna fick följande frågor:

– Att vi äntligen kom till skott med rustandet av Rotskärsskolan. Flera faktorer gör att det är rätt tid nu. Som att vi under året har tagit beslut om en ny skolorganisation.

– En viktig fråga är att anpassa budgeten efter det försämrade ekonomiska läget. 18 december fick vi en preliminär uppgift om 3 miljoner kronor i försämrade skatteintäkter. Vi måste se över hur det påverkar budgeten. Samtidigt har räntan förändrats till det bättre.

– Beslutet om att bygga om Rotskärsskolan. Den byggdes 1962–63 och har inte rustats sedan dess förutom taket på gymnastikhallen. En annan stor händelse var stoppet för Upptåget i Älvkarleby och Marma.

– Ekonomin. Vi måste revidera budgeten för 2009. Då menar jag en genomgång av hela ekonomin. Det som talar för oss är ränteläget.

– Inget beslut har varit bra. I nämnderna sitter folk som inte har ett hum om området. Svaret på min fråga om det inte behövs kompetens var att det står tjänstemännen för.

– Att makar som bott ihop hela livet även ska få göra det på ett äldreboende. Det behövs också ett riktigt demensboende.

– Pengarna till rustningen av Rotskärsskolan. Även om vi hade gjort det annorlunda med större delaktighet från föräldrar, personal och lärare.

– Ungdomsfrågorna. Att göra om bowlinghallen till ett allaktivitetshus. Där ska finnas pensionärer och barnfamiljer på dagtid och ungdomar och studieförbund på kvällstid. Även näringslivsfrågorna är viktiga. Entreprenörerna gör att kommunen kan satsa på vård, skola och omsorg.

– Beslutet om Rotskärsskolan. Men vi ogillar beslutet att inte använda Jungfruholmens skola efter 2010. Den ska återlämnas till ägaren trots att vi satsat så mycket på rustning.

– I en finansiell kris får många det svårt, speciellt barn till föräldrar som blir arbetslösa. Vi måste ha en beredskap att tillfälligt hjälpa familjer som behöver ekonomiskt stöd. Men även ha verksamhet efter skolans slut som fångar upp eleverna. Vi vill göra något i centrum inte bara på Rotskärsskolan, eleverna behöver komma bort från sin skolmiljö på kvällarna.