Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulansen kommer inte att vara olaglig

Svar till ”Ambulanspersonal” 21 januari.

Det stämmer att ny utrustning förs in i ambulanserna, men att det skulle finnas en risk att ambulanssjukvården kör olagligt eller att det skulle finnas en övervikt i dag stämmer inte.

När det gäller den nya utrustningen så kommer den uppskattningsvis att väga två–tre kilo och kommer inte att påverka vare sig lastvikt eller säkerhet. Vi har fört en dialog med driftsansvariga och sakkunniga inom området där ett uppdrag har getts för att hitta en så bra placeringslösning som möjligt för väskan. Vår bedömning är att vare sig vikt eller motorkapacitet påverkas.

Inom Landstinget Gävleborg följer vi den nationella utvecklingen som innebär att vi kan göra mer i ambulanserna än vad som kunnat göras tidigare. Det kräver också högteknologisk utrustning.

Vi har inte fått några påpekanden när det gäller övervikt, däremot har problemet om trång arbetsmiljö uppmärksammats och det har vi haft med oss i den upphandling av nya fordon som håller på och avslutas just nu.

I dialog med våra bilkonstruktörer jobbar vi kontinuerligt för att skapa lättare fordon och bättre utrymme. Det är ingen ny företeelse utan diskussionen har förts i flera år.

I dag är målsättningen 600 kilo lastvikt, i de nya tyngre fordonen som levereras under 2013 är lastvikten 750 kilo. Vi behöver ha viss marginal utifrån att vi har patienter som väger olika mycket.

Jörgen Tranevik
verksamhetschef
ambulanssjukvården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare