Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Än räcker det inte, Tove Styrke

Att 00.30 gå upp på den lilla scenen på Heartbreaks övervåning framför en skränande publik som inte riktigt vet om de är där för själva musiken eller bara ute och rumlar runt kräver sin kvinna/man.

Annons

När Tove Styrke äntrar den tillsammans med sitt band på tre personer är det med en fast och målmedveten blick. Mina tankar dras till en bild av Kylie Minouge. Dock har den blott 18-åriga Umeåtjejen en bit kvar tills hon kommer upp i samma musikaliska nivå som Kylie.

Under den cirka 40 minuter långa spelningen är det de två första singlarna på hennes debutalbum, Millon pieces och White light moment som sticker ut och höjer stämningen, övriga låtar har tyvärr en tendens att flyta ihop till ett soft dis, precis som diset ute i aprilnatten. Det behövs någonting mer, en extra udd till varje låt som får dem att särskilja sig från varandra och även från den, innan spelningens början, inspelade bakgrundsmusiken.

Så även i fråga om Tove Styrkes scenspråk. Även om hon är långt ifrån blyg och uppvisar en säkerhet, både i kroppsspråk och sång blir det efter tre låtar lite enahanda.

Dock känns hennes musik internationell och som att den om några år kan inta en plats på klubbscener runt om i Europa. Potentialen finns där men just nu räcker den tyvärr inte ända fram. Tove Styrke är som en liten fågelunge som behöver växa till sig lite innan hon är redo att lämna boet för gott och flyga med sina egna vingar.

Hur som helst, så har hon i alla fall definitivt lyckats tvätta bort stämpeln av Idol!

Ellen Eklind