Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julgalan begärs i konkurs – kommer till Sandviken på fredag

Det fortsätter storma kring Julgalan som kommer till Sandviken och Göransson Arena på fredag. Nu begärs bolaget bakom konceptet i konkurs av en reklamleverantör, det uppger
aftonbladet.se
.

Annons

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska konkursbegäran bero på en skuld på 145 458 kronor. Trots flera påminnelser ska företaget som begär Julgalan i konkurs inte ha fått betalt.

Aftonbladet uppger att företaget enligt konkursansökan producerat nya reklamaffischer för utomhuskampanjer för julgalan i Helsingborg samt sålt och hyrt ut reklamskyltar.

De båda företagen bakom Julgalan har sedan tidigare skatteskulder och obetalda fordringar på drygt 1,7 miljoner kronor och har stått under företagskonstruktion för att undvika konkurs.

Vad tänker du om detta inför Julgalan i Sandviken?

– Det är en jätteskillnad på att begärs i konkurs och att gå i konkurs. Men jag lägger ingen energi på detta. Vi äger de stora processerna och jag är inte orolig för att det här kommer påverka Julgalan i Sandviken, säger Fredrik Granting, vd på Göransson arena.

Varför tror du att det är så mycket som händer kring Julgalan i år?

– Det har gått väldigt fort och det krävs en bra organisation för att klara av ett sådant här event. Det är en obetald faktura som ligger bakom detta, inget mer. Vi har fullt fokus på vår kväll och vi kör på som planerat.

Matbiljetterna är slutsålda sedan september-oktober och läktarbiljetten är slut sedan november eller början av december. Totalt är drygt 6 000 biljetter sålda till Julgalan i Sandviken.

Vad säger du till de som har köpt biljetter?

– Vi är uppmärksamma på det som händer och vi har lagt många timmar på att säkra processer. De som köpt biljetter via Göransson Arena eller "Let's deal" behöver inte vara oroliga. Som vid många större evenemang så kan det finns biljetter som sålts genom andra kanaler men dessa är då med stor sannolikhet falska biljetter och gäller inte, säger Fredrik Granting.

För att undvika allt för långa köer så kommer dörrarna öppnas en timme tidigare, kl 17:00.

Mer läsning

Annons