Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen: Poliserna gjorde rätt

/

Poliserna som tog Robin Skyttbergs körkort gjorde rätt.
Det anser Ulf Holgersson, polisens trafiksektion, region Nord.
– Som jag ser det har man gjort rätt bedömning på plats, säger han.

Annons

Ulf Holgersson är förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall och i den egenskapen känner han mycket väl till händelsen i Örnsköldsvik, då Robin Skyttberg blev av med sitt körkort, efter att enligt en privatperson, kört vårdslöst i en cirkulationsplats.

– Det här är dokumenterat på flera möjliga sätt, säger Ulf Holgersson, samtidigt som han påpekar att han inte tänker gå in på några detaljer i utredningen.

– Utredningen ska det inte stå något om i tidningen, säger han.

Händelsen kommer i alla händelser att utredas.

– Körkortet har Transportstyrelsen, som också ska göra sin bedömning av vad som har hänt. Sedan ska även en utredare på trafiksektionen i Örnsköldsvik hålla ett förhör med pojken, säger han.

– Pojken ska förstås få lämna sin version av det han är misstänkt för.

Faktum kvarstår dock att polis har rätt att agera på det här viset – trots att ord står mot ord – och att ingen polis såg vad som egentligen hände.

Ulf Holgersson säger även att det kan bli så att Transportstyrelsen skickar tillbaka körkortet innan polisen i Örnsköldsvik har hållit förhör – och att det eventuellt kan bli en ny bedömning senare.

På frågan om det är vanligt att polisen agerar så här svarar Ulf Holgersson att det beror på vad det är.

– Det bedöms från fall till fall. Det kan hända att vi även tar äldre människors körkort efter att vittnen har hört av sig. Möjligheten finns, säger han.

Mer läsning

Annons