Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Hedman och hans Tampa

Victor Hedman utsågs till bäste spelare för sitt Tampa Bay i nattens match mot Chicago. Men det räckte inte då det ändå blev en tung hemmaförlust för Floridalaget.

Annons

Ö-vikssonen Victor Hedman hade en tuff dag på jobbet när hans Tampa Bay Lightning tog emot Chicago Blackhawks på hemmaplan i Stanley Cup finalmatch nummer fem.

I den första perioden skulle han hämta pucken i egen zon. Då kolliderade han med den egna målvakten, Ben Bishop, som var långt i från det egna målområdet. Då höll sig Chicagos Patrick Sharp framme och skickade in ledningsmålet i öppen kasse.

I den andra perioden kvitterade finländaren Valtteri Filppula. Svensken Anton Strålman noterades för en assist på det målet.

Men det skulle bli Chicago som fick sista ordet. I den tredje perioden gjorde Antoine Vermette segermålet. Det innebär att Tampa ligger under med 2-3 i matcher. Victor Hedman spelade 23 minuter och 38 sekunder. Han bokfördes inte för någon poäng och hade -1 i plusminus-statistiken. Han utsågs dock till bäste spelare i Tampa och matchens tredje stjärna totalt.

Nu har Chicago chansen att avgöra på hemmaplan i match nummer sex som spelas natten mot tisdag.

Mer läsning

Annons