Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis död efter biljakt

/

En polis har avlidit i samband med en biljakt där en polispatrull jagade en man utanför Fredrika, norr om Örnsköldsvik.

Annons

Klockan var 03.46 på torsdagsmorgonen när samtal om en bil som gått av väg 591 inkom till SOS alarm. Det handlade om en biljakt, som startat i Västernorrland, där en polisbil jagat en annan bil som slutade med en olycka, där polisbilen voltade ned i Viskasjön strax norr om Fredrika vid en bro på Lyckselevägen. Enligt polisens uppgifter ska båda bilarna ha åkt av vägen, ned i vattnet. En ambulanshelikopter skickades då till platsen, skriver vk.se.

– Man fick upp alla tre inblandade ur vattnet. Då kunde man konstatera att en av poliserna var avliden. Vad jag förstår är den tredje personen i princip oskadd, men förstås påverkad av vad som hänt, säger Peder Jonsson, polisens presstalesman.

LÄS ÄVEN: Polisen som dog var från Ö-vik – "De som jobbade sitter i krissamtal"

Vad som var anledning till att biljakten startade vill inte polisen gå in på i detta skede.

– Vad som ligger bakom att man ville få stopp på den här bilen har jag ingen information om, säger Jonsson.

Var det några fler bilar inblandade i jakten?

– Jag har inte fått någon sådan information. Men jag ska inte uttrycka mig för tvärsäkert i den frågan, säger Peder Jonsson.

Poliserna som var inblandade i olyckan jobbade i Västernorrland. I nuläget vill polisen inte ge några fler uppgifter om ålder eller hemort för poliserna.

– Jag har inte fått någon bekräftelse på att anhöriga är underrättade ännu, säger Peder Jonsson.

Den man som jagade är nu gripen och misstänks för flera brott. Vilka brotten handlar om vill inte polisen berätta i nuläget. Peder Jonsson räknar med att mannen kommer att förhöras inom kort.

Hur ser era rutiner ut i ett sådant här läge för att stötta kollegorna?

– Det är naturligtvis först och främst få kontakt med anhöriga så att de får information. Sedan att ta hand om kollegor, ge dem möjlighet att samla sig själva, ge dem en chans att prata om händelsen. De polisen som varit inblandade är förstås inte kvar på platsen.

LÄS ÄVEN: Rikspolischefen: Sorg och förtvivlan

Mer läsning

Annons