Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre döda – påkörda av tåget

En tågolycka inträffade under lördagsförmiddagen i Trehörningsjö.

Annons

Från en järnvägsövergång i centrala Trehörningsjö kom klockan 10.19 på lördagsförmiddagen ett larm om en olycka.

Enligt initiala uppgifter från SOS Alarm var det ett tåg som kört på en person med barnvagn. Polisen bekräftade senare att det rörde sig om tre personer som blivit påkörda och att alla tre omkommit.

Platsen spärrades av och polisen kallade in tekniker från Örnsköldsvik. Samtidigt inkallades kommunens grupp för psykiskt och socialt omhändertagande (POSOM), och ett kriscenter upprättades på det tillfälliga asylboendet vid Kerstins Udde spa och turism.

Under eftermiddagen bekräftade Migrationsverket att den omkomna kvinnan var asylsökande.

– Hon och hennes två barn bodde här på boendet, och det är de som omkommit i olyckan. De åt middag på boendet på fredag kväll men därefter har ingen i personalen sett dem, säger Patrick Hollinger, ordförande för asylboendet.

Kvinnan beskrivs som mellan 30 och 40 år och hennes barn som småbarn. När det gäller deras nationalitet hänvisar Patrick Hollinger till polisen. I fredags anlände hon till Trehörningsjö tillsammans med ett 30-tal andra från ett asylboende i Skåne, skriver Aftonbladet.

Det var ett godståg som var inblandat i olyckan och när den inträffade begärde Trafikverket omedelbart driftstopp. Järnvägsövergången ligger mellan centralorten och campingen och är bevakad med bommar.

Många personer blev vittnen till olyckan och fick omhändertas av krisgruppen under eftermiddagen.

– Vi samordnar arbetet och ser till att de som mår dåligt får stöd. Det finns både präster och hjälppersonal på plats för att ta hand om de chockade, sade Håkan Wigren, räddningsledare i beredskap.

Polisen misstänker i nuläget inget brott. Orsaken till olyckan är fortfarande oklar.

Mer läsning