Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhållen tjuvspecialist på personalrum

30-åringen har specialiserat sig på att smyga in och stjäla på kontor och i personalrum.


I augusti släpptes han från ett fängelsestraff och nu sitter han anhållen igen för minst tre brott. Polisen utreder om han kan

knyts till ytterligare tio stölder.

Annons

Vid de tre senaste brotten han är skäligen misstänkt för har han blivit igenkänd och identifierad som en 30-årig före detta Sandvikenbo som numera är bosatt i Gävle. Hos polisen är han känd som en notorisk återfallsförbrytare.

– Han kommer inte över så stora värden men det orsakar ändå mycket problem för alla de människor som han stjäl av, säger utredaren Lennart Berglund vid Sandvikenpolisen.

Flera gånger tidigare har 30-åringen dömts till stöld och försök till. Han har låtsas haft ärenden för att sedan ta sig in på på kontor och personalutrymmen på sjukhus, skolor, kyrkor, affärer och liknande.

Ibland har han blivit igenkänd direkt, andra gånger har de bestulna i efterhand kommit att tänka på 30-åringen. Han stjäl allt från pengar till mobiler, kläder, datorer och även bilar.

I förra veckan var det kyrkokamreren på Sandvikens församling som hittade 30-åringen i förrådet.

Kort senare upptäckte kamreren att hans dator var borta från skrivbordet och misstänker att 30-åringen förberedde stölden eftersom han hittade datorn just inne i förrådet.

Precis vid stängningsdags i torsdagskväll såg vittnen hur 30-åringen pressade isär dörrarna till Ica-butiken i Järbo.

När de anställda skulle gå hem upptäckte en av dem att hennes handväska sökts igenom och det fattades pengar. Där finns han fångad på övervakningsfilm.

Han har även blivit utpekad som en person som smög omkring på Bessemergymnasiet i förra veckan när skolan hade informationskväll för niondeklassare. Då försvann mobiltelefoner och annat gods.

Polisen utreder ytterligare ett tiotal brott som de misstänker att 30-åringen ligger bakom. Eftersom han frigavs i augusti har han begått de nya brotten under prövotiden, vilket innebär att han med största sannolikhet kommer att häktas nu under veckan.