Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anja Roos blir politiskt vilde

Anja Roos hoppar av folkpartiet i Tierp och blir politisk vilde i kommunfullmäktige.


– Jag har ingen glädje längre att jobba för partiet efter vad de gjort mot mig och andra personer, säger hon.

Anja Roos säger att konflikten inom partiet pågått i flera år och att det är striden då hon avsattes som gruppledare som ligger bakom avhoppet.

I våras lämnade hon också posten i kommunstyrelsen, något Arbetarbladet skildrade.

– Jag orkar inte längre gå på gruppmötena. Det säger ifrån i mitt hjärta. Samtidigt var det 70 väljare som kryssade för mig i senaste valet och jag kan inte svika deras förtroende. Den näst mesta på vår lista fick 18 röster, säger Anja Roos.

– Som partiet uppträtt mot mig är det inte liberalt, fortsätter hon.

Roos tänker nu sitta som politisk vilde i kommunfullmäktige mandatperioden ut.

– Jag stödjer frågor som är viktiga för mig. Förslaget kan komma från vilket parti som helst. Men jag vet inte hur länge jag är politisk vilde.

– Ja, men jag tänker inte säga vilket. Politiken har lärt mig otroligt mycket.

Partiets nuvarande gruppledare Björn Andersson beklagar att Anja Roos väljer att lämna partiet. Han säger att hennes konflikt är med en annan politiker i gruppen. Andersson säger att han ägnat det senaste året till att försöka lösa konflikten.

– Men det går inte längre. Anja känner sig kränkt och är beslutsam. Det är synd då hon betytt oerhört mycket för att bygga upp partigruppen. Vi går miste om en stor kraft, hon är folklig och har kontakt med många människor.