Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Sving på barnkliniken Årets Gävlebo

Lekterapeuten Anna Sving Sjöblom blev Årets Gävlebo 2014.
– Det räcker till många biobiljetter, sa hon om belöningen som hon fick ta emot när Arbetarbladet höll öppet hus på söndagen.

Prispengarna på 5 000 kronor skänker hon till barnkliniken på Gävle sjukhus, där hon ägnar arbetsdagarna åt att göra vistelsen för de sjuka barnen lite roligare.

– Vi vill lyfta barnen och ge guldkanten, sa hon från scenen på Arbetarbladets redaktion där chefredaktören Daniel Nordström räckte över blommor och diplom.

Hon var både överraskad och strålande glad över utmärkelsen.

– Jag hade ju många bra konkurrenter, sa Anna Sving Sjöblom och påpekade att prispengarna inte går in i landstingets kassa utan läggs i en speciell fond som är vikt gör barnkliniken.

Senare på eftermiddagen fick hon vandra till Slottstorget och inviga Gävlebocken, ett uppdrag som är vikt just för Årets Gävlebo.

Slottstorget var packat med folk som kollade på uppträdanden av bland andra Panetoz, kända från bland annat senaste Melodifestivalen, och som avslutning ett dånande fyrverkeri.

På Arbetarbladets redaktion kunde besökarna gå tipspromenad med bokvinster, träffa Gästriketomten, rösta på "lussekatter" och möta Gävlehistorikern Ulf Ivar Nilsson som hade med sig en dagsfärsk bok om Gävles moderna historia.

Som vanligt var det lång kö till antikexperten Maud Ingster.

– Den är jättefin, bra storlek och rolig, sa Maud Ingster om skulpturen med lamphållare, som Annika och Lars-Olov Eriksson tagit med sig.

Hon daterade skulpturen till sent 1800-tal och värderade den till mellan 6 000 och 10 000 kronor. Paret Eriksson kunde nöjt packa ner den tunga pjäsen och lämna över till andra som hade med sig gamla föremål.

Det öppna huset på Arbetarbladet sändes direkt via webben. Här kan du se sändningen i efterhand, med en intervju med Årets Gävlebo.