Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antar att kulturredaktören inte vill betala entré där hans stig börjar

Annons

Lite fakta om skogsägares åligganden som Björkman inte nämner något om trots att han läst både FN-dokument med mera.

En markägare måste enligt skogsvårdslagen göra en anmälan om att få avverka arealer som överstiger 0,5 hektar. Det är inte givet att tillstånd ges om det finns hinder mot detta, som exempelvis rödlistade arter och fornminnen. Om avverkningstillstånd ges, så finns det krav på återplantering inom viss tid, återplanteringen kollas också senare av Skogsstyrelsen.

Sedan kan man ju diskutera vem som ska stå för kostnaden för att kulturredaktören ska kunna vandra omkring på sina halvtimmespromenader i orörd mark. Att kalla  merparten av skogsägare "kassa" är en grov överdrift, de flesta vårdar sina marker med stort intresse och hjärta.

Om skogen ska användas på ett helt nytt sätt så bör nog den frågan tas upp med politikerna och inte med skogsägarna. Vi som satsat vårt sparande i skogen istället för att vara fondhajar på börsen med ägande i en massa oseriösa företag är nog inte de största hoten mot miljön i landet. Men vill staten eller andra intressenter bevara all skog utan några avverkningar så ok, jag tar lika gärna emot ersättning från dessa istället för skogsindustrins uppköpare.

För jag antar att kulturredaktören inte vill betala entré där hans stig börjar.

Skogsägare

Fredrik Björkman utvecklar sitt resonemang om skogen i en lång artikel här.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare