Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen är det min tur

Nu är det studenttider och sommaren är här (nästan i alla fall). Äntligen tar jag studenten och ett steg upp i vuxenlivet. Jag tar farväl av alla mina klasskompisar och lärare, även av praktiken jag haft på Arbetarbladet och prima. Alltihopa känns både otroligt roligt och skönt men samtidigt lite ledsamt.

Annons

Det är sommarjobb i Furuviksparken som gäller för mig hela sommaren för att samla ihop pengar. Sedan till hösten ska jag ut och resa och se världen! Eller njaa.. jag ska i alla fall se Thailand och närliggande länder. Det blir som ett äventyr och en möjlighet till nya livserfarenheter. För det är ju nu, just precis nu som man har chansen att resa runt och se världen. Nu när man inte har något fast jobb eller någon lägenhet som binder upp en. Bara man har pengar och tid så kan man resa iväg och se sig om så man får minnen för livet som man sedan kan se tillbaka på.
För efter den här otroliga resan som jag ska göra så är det förmodligen hem till Sverige igen som det bär av för att plugga vidare ytterligare några år på högskola. Jag vill därför uppmuntra er till att resa iväg om ni kan, sätta er på ett plan eller tåg och se vart ni kommer. Eller om ni redan har gjort er livsresa så tänk tillbaka på den och alla minnen den väcker, allt ni lärt er.

Studenten är en lycklig tid. Det har den alltid varit och det ska den alltid
vara också. Nu är det min tur att ta studenten! Tack för mig och hoppas ni får en underbar sommar.

Mer läsning

Annons