Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen Halloween

/

31 oktober är det dags igen. Dagen alla går och fruktar inför. Då uråldrig svart magi väcks till liv.

Annons

De som varit instängda så länge får äntligen uppleva friheten. Kedjorna löses upp och de går än en gång fria. Monstrena springer fritt över våra gator. Lås alla dörrar och bomma igen alla fönster och visa för guds skull inte att ni är hemma, för då plingar de på. De plingar en gång, två gånger, tre gånger.

Du har darrande gömt dig i skuggorna och lyssnar till det förfärliga ljudet. Varje nytt plingande är ett steg närmare din undergång. Aldrig ger de sig. Och till slut måste du helt enkelt öppna.

Du smyger fram till dörren, full av farhågor för vad som komma skall. Försiktigt vrider du om och hör låset klicka till. Nu finns ingen återvändo! Du trycker ned handtaget, fast handen darrar. Sakta öppnar du dörren och släpper in natten. Hjärtat sitter i halsgropen och det är knappt att du kan andas.

Nu är du helt utlämnad. Du önskar att de inte skulle stå där, men det gör de i alla fall. Helt respektlösa inför din önskning. När de får syn på dig i den smala dörrspringan ler de. Ett grymt och elakt flin som visar deras ruttnande tänder. De med ett tiotal ögon stirrar elakt på dig och de med ännu fler ben tar ett hotfullt steg närmare.

Monstrena är här – en gång om året hemsöker de dig. Ställer sig utanför din dörr och plingar på. Sedan när du väl öppnar så skriker de med sina vanställda hesa röster som skär i ditt huvud och får dig att bli alldeles kall inombords: BUS ELLER GODIS?

Mer läsning

Annons