Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen kunde alpina DM köras i Kungsberget

I söndags kunde äntligen distriktets alpina ungdomar köra sin första tävling i Kungsberget.

Annons

På grund av snöläget så arrangerades tävlingen i Kopparbranten och det gav en brant och utmanade bana som alla klarade med mycket bra. Totalt ställde 60 ungdomar från Kungsbergets Alpina och Gävle Alpina upp i storslalomtävlingen. Ungdomarna har varit igång med träningar både på hemmaplan och på läger och alla kom väl förberedda till tävlingen.

Distriktsmästare i storslalom 2017 blev Ellen Petrelius i D12, Elliot Westlund i H12, Ida Larsen i D14, Charlie Westlund i H14, Ellen Olofsson i D16, Erik Wahlberg i H16, Sofie Jonsson i D17-, Björn Pettersson i H17-. För ungdomar 11-14 år var tävlingen även kval till årets Lilla Världscup finaler. För U12 kommer finalen för region 3 arrangeras i Kungsberget 18-19 mars.

Många ungdomar tog även chansen att i lördags träna tillsammans med Sara Hector som gjorde en kort visit på hemmaplan. Träningen avslutades med autografskrivning och fotografering och för många var det en riktig höjdare att få träna och träffa en världsstjärna.