Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen värme i Dragon Gate

Hotell Dragon Gate står fortfarande mörkt och stängt när man kör förbi i vinternatten. Men nu fungerar i alla fall värmen.

Öppningen av hotell Dragon Gate har skjutits upp länge. Många saker har behövt rättas till på resans gång. Sprinklersystemet har bytts ut, våning för våning. Det och brandlarmet fungerar nu. Därefter har det varit problem med uppvärmningen, men även värmen är nu igång som den ska.

– Det har gått bra, vi har besiktigat systemet och körde igång det för två veckor sedan. Just nu håller vi på och inventerar ventilationssystemet, säger Kenny Li, vd för Dragon gate.

Men att bygga om ventilationssystemet uppskattar han är ett förhållandevis litet arbete, 80 procent av luftkanalerna har rätt storlek och behöver inte åtgärdas. Däremot återstår lite av brandsäkerhetsarbetet. Några branddörrar behöver bytas.

Efter nyår ska hotelledningen utvärdera om hotellet kommer kunna öppna till nästa sommar. I det fall ska man se över vilken personal man behöver anställa.

– Det är osäkert när det ska kunna bli färdigt, men vi önskar i maj eller juni, säger Kenny Li.

Idéerna om ett nytt hotellkomplex, ett Dragon Gate II, stoppades av Älvkarleby kommun tidigare i höst. Kommunen ville inte inleda någon detaljplaneprocess, förrän intressenten kommit med ett mer genomarbetat förslag och det första hotellet slagit upp dörrarna.