Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Använd köket!

Hästköttsskandalen har verkligen satt i gång befolkningen. Det är med all rätt de känner sig lurade på innehållet i dessa färdiga rätter.

Står det nötkött ska det inte vara hästkött. Men har de tänkt på hur länge de kan ha blivit lurade?

Säkert inte bara under de datum och tillverkningsmånader som har varit under lupp.

Vi tycker inte att hästköttet i sig är det som är farligast i dessa produkter, vad är det mer som finns där inuti?

Vad gör tillsatserna med kroppen, konsistensgivare, aromer, utfyllnadsmedel? Sådant som verkligen lurar konsumenterna till att tro att de köper en köttbulle/lasagne eller vad det nu är då det egentligen bara är en bråkdel av den riktiga varan och sedan utspätt med andra ingredienser för att dra in på det riktiga innehållet.

Smaker och dofter blir tillgjorda, så i stället för att ”bara” känna sig lurade på köttet, tycker vi att fler ska bli ifrågasättande och medvetna om vad som egentligen döljer sig bakom en innehållsförteckning.

Det kan se billigt ut på prislappen med ”fem för 99 kronor” men vad får de då? Det är deras hälsa de betalar med, och det priset kan bli väldigt högt.

Använd de fina kök som inreds i stället och leta fram kastruller och knivar, involvera familjen och tänk på vad du ger dina barn. Deras smaklökar grundläggs tidigt och det som de får innan nio års ålder kommer de att uppfatta som gott resten av livet, så se till att ge dem en så bra och naturlig mat som möjligt.

Katrine och Patrik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare