Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anvil

Trots att det amerikanska metalbandet Anvil bildades för 33 år sedan och har släppt 16 skivor är det få som har hört talas om akten – något som uppmärksammades i den något tragiska dokumentären “Anvil! The story of Anvil” år 2008.

Inför lyssningen av senaste släppet låg förhoppningen på något extraordinärt för bandets skull, men förväntningen var sval.
Musiken är inte rakt ut dålig, men inte speciellt spännande – texterna ligger ungefär på samma nivå som de gjorde 1982 på skivan “Metal on Metal” - en titel som kanske själv säger det mesta om textförfattarens kreativitet. Trummorna maler på och gitarrsolona är till en början imponerande men blir snabbt tjatiga – vilket förvisso är något av ett kännetecken för genren – men för mig räcker det inte ända fram.
Merparten av låtarna har ett tydligt sväng och avslutande instrumentala spåret “Swing Thing” är en positiv överraskning, men trots det blir jag inte helt övertygad – jag har hört det för många gånger förut.

Hanna Eriksson