Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det omoraliskt att tjäna pengar, Lutti?

Annons

Efter att ha läst Kennet Luttis krönika (4 juli) är det inte svårt att förstå varför företagsklimatet upplevs så dåligt i den här regionen. Gävle kommuns egen enkät pekar till och med på ett sämre företagsklimat än Svenskt Näringslivs enkät!

Enligt Lutti är det tydligen omoraliskt att tjäna pengar: Och där finns väl även Kennet Lutti eftersom jag antar att han inte arbetar gratis!

Ytterligare några citat som visar Kennet Luttis bristande förståelse för företagandets villkor:

I första hand hänger vinsten samman med hur många kunder man kan attrahera. För att företaget ska uppfattas attraktivt behövs både kompetent personal och attraktiva produkter. Belöningen för allt arbete man lägger ner, både anställda och företagare, är en vinst som behövs för att investera i utbildning, marknadsföring, nya produkter etc. Den som bara mjölkar företaget på pengar blir inte gammal på marknaden.

Klarar man inte den här ekvationen går det åt h-e eller också får man tidningsstöd…

Torbjörn Edlund, som entusiastiskt tjänstgör på en redaktion som skriver okritiska artiklar om företagsamhet, entreprenörskap och flitiga småföretagare, tror mig om bristande förståelse för dess villkor. Det är fel.

Många har det kärvt, en del har det bra och andra söker lyckan i branscher de inte har en aning om.

Min lön? Återfinns i Taxeringskalendern.

Mer läsning

Annons