Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det samma parti?

Annons

Raimo skriver i debattartikel 5/12 om de osmakliga vinster som riskkapitalbolagen gör i Sverige och hur man dessutom fifflar bort hundratals miljoner i skatteparadis. Han redovisar förtjänstfullt hur den privata vården ägs av ett fåtal riskkapitalbolag och investmentbolag och de förödande konsekvenser som detta medfört i form av vårdskandaler, skattefiffel och sämre vårdkvalité.
Problemet för Raimo Pärssinen är att hans partikamrater i landstinget Gävleborg gör tvärtom!
I det socialdemokratiskt styrda Gävleborgslandstinget säljer man ut sjukhuset i Bollnäs till Aleris och man har helt nyligen sagt ja till att införa vårdval inom specialistvården.
För de väljare som verkligen anser att detta är barockt kanske det känns lite trovärdigare att rösta på vänsterpartiet som i åratal kritiserat detta system med stora vinstutdelningar till bolagen medans man i den privata åldringsvården låter gamla sitta och dö framför TV:n.
Det duger inte att lite yrvaket börja kritisera vare sig vårdbolag eller riskkapitalister när man suttit tyst i åratal och t.o.m. aktivt stöder en fortsatt utveckling av detta i landstinget Gävleborg!

Det är dags för en vänstersväng, det enda raka!


Alf Norberg, oppositionsråd (V)

landstinget Gävleborg

Mer läsning

Annons