Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är striden mellan ”Battlefield” och ”Call of Duty” redan avgjord?

/

Spelsnackisen har den senaste tiden legat på vilket av de kommande gigantsläppen ”Battlefield 3” och ”Call of Duty: Modern Warfare 3” som är det bästa.

Vi har testat glödheta ”Battlefield 3 Beta” och banan Operation Metro på Playstation 3.

Annons

Spelläget Rush går i huvudsak ut på att ett lag ska forcera framåt genom en bana som är uppdelad i tre etapper. Det huvudsakliga uppdraget är att spränga kommunikationsstationer på en etapp för att öppna vidare till nästa.

I öppningsscenen förvandlar det anfallande laget en prunkande park utanför en storstad med spegelblanka vattendrag till en kompost av nedskjutna träd. Det blir intensiva, visuellt vackra, närstrider direkt från start.

Striderna leder sedan vidare ner i ett tunnelbanesystem. Spelet blir mörkare och de spelare som har spelat ett tag, och därmed fått ficklampor eller lasersikten, har ett klart övertag i den klaustrofobiska miljön.

Slutstriden utspelas i en postapokalyptisk stadsmiljö för att det attackerande laget ska slå ut de två sista kommunikationsstationerna.

Det är genomgående visuellt vackert och rörelsekontrollen är den smidigaste jag spelat hittills på konsol och kvar finns en mersmak.

”Battlefield 3 Betan” har sex gånger så många spelare som när Dice lanserade sitt förra succéspel ”Battlefield: Bad Company 2” vilket troligtvis gör ”Battlefield 3” till Dice:s största succé någonsin när det släpps i multiformat 27 oktober.

– Vi är glada att se så många spelare ansluta sig till vår ”Battlefield 3 Beta”, säger Karl Magnus Troedsson på Dice.

Är striden mellan ”Battlefield” och ”Call of Duty” redan avgjord?

Conny Pedersén

Mer läsning

Annons