Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetarbladet livesänder från världens största mattelektion i Gavlerinken

I onsdags sattes ett nytt världsrekord i Gavlerinken. Över 3600 elever i årskurserna deltog i världens största mattelektion. Arbetarbladet sände live när rekordet sattes. Här kan du se reprisen av sändningen.

Läraren och föreläsaren Josefine Rejler höll i det som numera är världens största mattelektion med över 3600 elever i årskurserna tre och sex.

Världsrekordförsöket hölls på barnkonventionens dag, då man valde att lägga särskilt fokus på allas rätt till utbildning.

Karolina Lisslö, generalsekreterare på Mattecentrum och Johan Cahling, vice klubbdirektör på Brynäs IF och verksamhetsansvarig på en bra start, hoppas att det nya världsrekordet ska öka intresset för matematik bland barnen.

– Vi vill att alla ska ha rätten att klara av sin utbildning, säger Karolina Lisslö.

Och visst verkade matematikfesten gå hem hos barnen, som förutom att räkna matte, även fick se duon Samir och Viktor sjunga låten "Groupie", få en peppande hälsning av statsminister Stefan Löfven och skoja loss med Beppe Singer från TV-programmet Hjärnkontoret.