Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetarbladets chefredaktör slutar

Efter ett drygt decennium: Arbetarbladets chefredaktör Sven Johansson lämnar sin tjänst till våren.
– Det är världens roligaste jobb, men allt har sin tid, säger han.

Titeln chefredaktör har Sven Johansson haft i tre år, men arbetsuppgifterna har varit i stort sett desamma sedan millennieskiftet då han blev redaktionschef.

Om ett drygt år blir han 65 och planen har varit att gå i pension tills dess.

– Nu blir det lite tidigare på grund av att det är så stora förändringar på gång inom Mittmedia. Det vore orättvist mot den som kommer efter mig att inte få vara med från början, säger han.

Sven Johansson överlämnar åt Mittmedia att formulera vilka kvalifikationer hans efterträdare ska ha, men han vet vilka egenskaper en chefredaktör inte kan vara utan.

– Man måste leva i sitt lokalsamhälle. Man måste ha mycket kontakter med läsarna och vara lyhörd för att förstå vilken roll vi ska spela. Lyhörd, och flexibel för de förändringar som sker ute i samhället.

Vad tror du att framtiden bär med sig för Arbetarbladet?

– Förhoppningsvis något väldigt bra, fast det blir inte som förr. De stora förändringar som vi står inför, som inriktningen mot digitala medier, kan bli jättebra. Det gäller bara att finansiera det.

Sven Johansson kommer att fortsätta som chefredaktör medan rekryteringen av hans efterträdare – som inleds omgående – pågår. Senast i april kliver han av.