Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetarbladets reporter prisas

Joanna Wågström, reporter på Arbetarbladet, är årets Klara Lindh-stipendiat.

Joanna Wågström prisas för sin artikelserie "Det nya landet" om hur det är att komma till Sverige som flykting. 

Juryns motivering: 

”När integrationsfrågorna är på mångas läppar tar Joanna Wågström med ett klassiskt journalistiskt fotarbete sig an detta brännande ämne. Joanna belyser frågorna med empati för de människor hon möter men samtidigt med en faktaspäckad, kompromisslös journalistik där hon i en flodvåg av rykten kring de flyktingar som anländer tar fram fakta och därmed en nyanserad bild.
Joannas slutrapport blir en svidande vidräkning med den stora tystnaden och politikernas oförmåga att hantera integrationsfrågorna. Arbetarbladets redaktion förenar reportage i papperstidningen med ett särskilt webbtorg och lägger stor energi på att öppet släppa fram alla åsikter i de enorma reaktioner som artikelserien vållar.”

Stipendiet består i  50 000 kronor som ska användas till resor och studiebesök.

I juryn ingår Juryn 2013 har bestått av AnnaKarin Lith, redaktionell chef MittMedia, Maria Brander, chefredaktör Gefle Dagblad och Daniel Bertils, redaktionell produktionschef MittMedia.