Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen öppnar extra kontor på verksområdet

Arbetsförmedlingen är beredd att snabbt öppna ett kontor inne på Sandvikområdet för de blivande arbetslösa.


– Vi har en bra nationell beredskap för sådana här händelser, säger Charlotte Humlig, förmedlingschef i Sandviken.

Arbetsförmedlingen har en nationell beredskapsorganisation med förmedlare som snabbt kan ryckta ut och förstärka kontoren på platser som blivit extra hårt drabbade av varsel.

Den så kallade ”varselgruppen” har tidigare ryckt ut till exempelvis Olofström och Göteborg. Nu blir det Sandvikens tur att få en förstärkning.

– Vi är bra på att hantera varsel. Men den här omfattningen har vi aldrig varit med om tidigare i Sandviken, säger Charlotte Humling.

Om företaget är intresserat kan det nu bli aktuellt att etablera ett fialkontor inne på Sandvikområdet med arbetsförmedlare som finns nära tillgängliga för dem som riskerar att bli arbetslösa inom ett halvår.

– Det vi kan göra är att säkra information och nationellt matcha de här personerna mot de lediga jobb som finns.

Arbetsförmedlingens huvudkontor för just nu diskussioner med regeringen om medel till arbetsmarknadsåtgärder i Sandviken och andra särskilt utsatta orter nu när arbetslösheten skjuter i höjden. Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, m, var i går på resa i Azerbajdzjan och oanträffbar för en kommentar om situationen i Sandviken.

Mats Jonsson

Arbetsförmedlingen öppnar

extra kontor på verksområdet