Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenabolaget behöver skattepengar även nästa år

Även 2012 behöver Göransson Arena AB ett aktieägartillskott av kommunen på 8 miljoner kronor utöver det så kallad tjänsteköpet på 9 miljoner kronor för själva arenan. Det framgår av den budget som styrelsen fastställde på torsdagen.

De ursprungliga förhoppningarna om att Göransson Arena efter en inkörningsperiod skulle gå runt av egen kraft kan nu skrotas definitivt.

Budgeten för 2012 innebär att kommunen betalar 9 miljoner i så kallat tjänsteköp för verksamheten i själva arenabyggnaden och att det dessutom krävs en förlusttäckning på 8 miljoner för bolagets totala verksamhet.

Enligt styrelseordföranden Håkan Stadin är det realistiskt att tro att det kommer att se ut ungefär så under en överskålig tid framåt.

– Ja, med den verksamhet vi har i dag är det rimligt att tro det.

Han påpekar dock att en stor del av pengarna som bolaget får av ägaren kommunen går direkt tillbaka i retur som hyra för arenan samt Jernvallen och övriga idrottsplatser som bolaget sköter på kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag.

Vad som kostar vad, och exakt hur mycket själva arenan belastar skattebetalarna, är fortfarande svårt att avläsa av budgeten eftersom hela 16 miljoner kronor redovisas som bolagsgemensamma kostnader.

– Det är exempelvis svårt att mäta exakt hur många minuter vaktmästarna kör ismaskin i ishallen respektive i arenan. Dessutom är ledningskostnaderna gemensamma, säger Håkan Stadin.