Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenan laddar för folkfest

Två EM-deltävlingar i dragracing och en stor flygshow. Det är de tre största evenemangen på Tierp Arena i år.

Annons

– Vi hoppas på 150 000 besökare, säger Emelie Carlswärd, eventansvarig.

Förra året besökte närmare 70 000 Tierp Arena. I år hoppas arrangörerna på mer än dubbelt så många besökare.

Under vinterhalvåret har arenafolket arbetat med att färdigställa infartsbyggnaden, guldladan och huvudbyggnaden. Samtidigt har eventpersonalen arbetat med att spika programmet som är nästan dubbelt så tjockt i år.

– Vi har planerat för de 20 evenemang vi ska ha under året, samt hur mycket personal vi behöver, berättar Emelie Carlswärd som är extra glad att de kan presentera två EM-deltävlingar i dragracing.

Året inleds 3 mars med en rallysprint med klassiska och historiska bilar – ett tillfälle då allmänheten ges möjlighet att komma och prova på banan. Precis som förra året arrangerar arenan ett valborgsmässofriande.

Under sommaren blir det både EM-deltävlingar och SM-finaler i dragracing. För de som gillar motorcyklar arrangeras ett särskilt evenemang i slutet av maj. Det blir också en repris på Hundens dag, samt Tierp Arena Festival.

Men det blir inte bara fartfyllt på marken vid arenan. I juli arrangeras en stor flygshow med olika flygmaskiner som Carlswärd tror bli en av de största uppvisningarna i Norden.

Förutom firandet av Sveriges nationaldag ska även den amerikanska nationaldagen 4 juli firas ordentligt med marknad och festival.

Under året ska även ett museum med historiska föremål inom racing byggas upp. Museet ska få en egen byggnad.

– Vi har fått en hel del saker som vi ska ha där. Det enda vi behöver nu är tiden att bygga, säger Emelie Carlswärd.