Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Arenan ska nyttjas av så många som möjligt"

Den ekonomiska lösningen för Göransson arena ligger i händerna på styrelsen för Göransson arena. Arena styrelsen måste vara tydligare och öppnare med intäkter och kostnader för arenan samt hela Jernvallen området.

Annons

Man måste förstå att det är en angelägenhet för hela kommunens befolkning, och då krävs dialog och öppenhet. Allt sedan Arenan togs över från stiftelserna har det varit ett hysch, hysch kring styrelsens och bolagets arbete, det för med sig spekulationer och rykten, som sedan spädes på ytterligare genom missförstånd och felaktigheter i tidnings kommentarer och på stan.

Nu har inte heller vi i Folkpartiet full insyn, eller vetskap om, vilken affärsplan VD kommer presentera för styrelsen i Arenabolaget, men vi har åsikter om hur vi tycker att denna fantastiska gåva ska utnyttjas.
Arenan kommer aldrig att tillgodose behovet för alla, det har heller aldrig Jernvallen gjort. Att arenan ska kunna nyttjas av så många som möjligt, det är vår målsättning med arenan. Om det sedan är som besökare av olika arrangemang eller som utövare av idrott eller kultur, det är inte huvudsaken.

Vi i Folkpartiet i Sandviken, ställer oss INTE bakom ett beslut som medför att SAIK bandy och bandygymnasiet hamnar utomhus i längre perioder under vinter halvåret.
Vi är däremot positiva till de investeringar som VD presenterat, som möjliggör byte av underlag för olika arrangemang/idrotter med ett avbrott på mindre än 12 timmar. Det vill säga att man ska kunna spela bandy en söndag och ha en mässa onsdag till söndag för att sedan kunna ha is igen till tisdag..!!

Skall Arenan, och övriga Jernvallen området, ha en chans att utvecklas och en möjlighet till att täcka en större del av de egna kostnaderna så anser vi att vissa investeringar är ett måste.Dessa investeringar är tänkta att utveckla verksamheten inte avveckla.
Problemet är, som vi ser det, möjligheten till planering, dels för Arenabolaget att sälja in arrangemang, dels för Saik bandy och övriga brukare, att sälja in reklam platser och flytt mellan de olika arenorna.

Vi anser att Arenan inte ska fokusera på konferenser, det finns det tillräckligt av i Sverige och i Sandviken. Däremot ska arenan kunna arrangera konserter, mässor, turneringar av olika slag, typ streetbasket, ishockey med 3-4 parallella rinkar, fotbolls matcher vintertid mm.mm.
Det finns inga krav på att alla arrangemang i Arenan ska ligga under vinterhalvåret, det går att ha teater, konserter, mässor, hopp- eller dressyr tävlingar, mm.mm inomhus, även under vår, sommar och höst.

Arenabolagets uppgift borde vara att presentera en affärsplan med dessa förutsättningar/ägardirektiv. Tydligare styrning helt enkelt..!!
Här är det en driftig och engagerad VD som presenterar en affärsplan för styrelsen, vi i Folkpartiet anser att med en proffessionell styrelse så hade det, redan under förra VD:ns tid, funnits en sådan.
Vi är, och har hela tiden varit för, en icke politisk styrelse för Arenan, ingen kritik mot de som sitter i styrelsen idag, men vi anser att kompetensen för att styra denna typ av verksamhet ligger utanför den gängse politiska kompetensen.

Per-Ola Grönberg, Dragan Perkovic
Folkpartiet Sandviken

Mer läsning

Annons