Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets julklapp - avdragsrätt för gåvor

Annons

Med julen ökar antalet gåvor. Inte bara klappar till nära och kära, utan många ger också till utsatta människor både här hemma och utomlands. Vi Kristdemokrater vill uppmuntra det engagemang och den medmänsklighet som människor sprider när de hjälper andra. Vi värnar självklart en gemensamt finansierad välfärd, men samhället är större än den offentliga sektorn. Vi försöker få denna resurs att både synas bättre och få en högre status och bli accepterad i sin roll av ett engagemang som man inte ofta ser i stat och kommun. Vi ser det arbete som utförs, ofta oavlönat, av tusentals eldsjälar i vårt land som ett viktigt inslag för att få ett varmare och mänskligare samhälle.

Ni är betydelsefulla och ni gör skillnad. Därför har vi drivit igenom den avdragsrätt för gåvor som införs vid årsskiftet. För oss Kristdemokrater är det en viktig signal att välfärd inte bara handlar om skatteinbetalning utan också om att stödja dem som ställer upp för de utsatta i vårt samhälle.

Att arbeta ideellt är något bland de finaste man kan göra. Inte minst i jultider engagerar sig många svenskar för ett varmare och mänskligare samhälle, genom att stödja exempelvis Röda korset, Rädda barnen, Bris, eller någon annan hjälporganisation man har förtroende för.

Vi kristdemokrater vill uppmuntra engagemang och medmänsklighet. Därför har vi lyckats få igenom den avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer som införs vid årsskiftet.

Vi understryker än en gång att det självklart är viktigt med en välutvecklad välfärd. Men vi måste inse att samhället omfattar mycket mer än det offentliga. Avdragsrätten är därför en viktig signal att vi behöver personligt engagemang för våra medmänniskor.

Lili André, Kd
Lisbeth Varfeldt, KdK
Lennart Ahlenius, Kd
Josefina Karlberg, Kd
Mats Brenner, Kd
Anette Paulson, Kd
Daniel Jönsson, Kd
Rosmari Holmgren, KdK
Göran Dahlin, Kd
Elisabeth Bjurbo, KdK

Mer läsning

Annons