Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets överlägset största klavertramp

Du trodde att du skulle sitta och spela ”Little Big Planet” (som vi gav högsta betyg i förra veckan).
Tyvärr så lyckades någon/några på Media Molecule förbise en detalj som hotade att reta upp hela den muslimska världen.

Annons

Nu får du vänta i några veckor till och spelårets största klavertramp är ett faktum.

Jag kunde inte tro att det var sant när jag läste att Sony tvingas återkalla vartenda exemplar av de miljoner ”Little Big Planet”-spel som var på väg till butik. Jag blev helt enkelt tvungen att läsa det igen, gnugga mig i ögonen och, för säkerhets skull, kolla en tredje gång.

Här står Sony inför årets viktigaste och mest efterlängtade spelsläpp till Playstation 3 och vad händer? Man förbiser en melodisnutt som innehåller citat från Koranen. Smaka på det. Man var millimeter ifrån att göra spelvärldens motsvarighet till Muhammed-teckningarna. Om man ska snacka om tur i oturen, så var man i alla fall så pass uppmärksamma att man hann avstyra en frontalkrock med hela den muslimska världen.

Nu är alla de där spelen istället på väg att förstöras för att ersättas av exemplar utan de kontroversiella textraderna. Och de törstande spelfansen är garanterat mer än lite småsura.

En sak är säker, det är någon/några som garanterat har fått en rejäl utskällning, alternativt fått en fet fot i baken.

Tänker man efter så måste fadäsen kosta Sony ofantliga summor. Jag vet inte vad det kostar att tillverka en spelskiva, men säg att det kostar 20 spänn. Har man då pressat upp en miljon exemplar av ”Little Big Planet” så innebär det att man precis har spolat ner 20 miljoner kronor i toaletten i en tid då finansvärlden går på knäna. Puh!

Jag hade tänkt bjuda in er läsare att testa min första egentillverkade plattformsbana den här veckan, men nu får vi skjuta upp evenemanget till 5 november istället. Fast det kanske är lika bra det. Jag tror att den fortfarande behöver lite justeringar. En sak är säker, den kommer inte att innehålla några citat från Koranen.

Jens Höglin

Annons